Home » Uncategorized » Een zeer geslaagde eerste paasviering in de Nooten

Een zeer geslaagde eerste paasviering in de Nooten

Hoewel ik nog altijd in de veronderstelling verkeer dat hazen geen eieren leggen, verstopt een zekere haas eenmaal per jaar wel degelijk eieren. Deze haas kwam op zondag 20 april ook naar de Nooten om zijn eieren te verbergen. Een groep jonge zoekers, vergezeld van ouders en een volwassen novice, ging hartstochtelijk op zoek naar de verstopte lekkernijen. Aldus geschiedde.

Zondagochtend, stralend zonnetje, lekker temperatuurtje en een schare enthousiaste eierdetectives zijn de ingrediƫnten van een geslaagde eerste paasviering in de Nooten.
De eierdetectives en de grote mensen togen naar het prachtige stukje natuur op steenworp afstand van ons huis. Daar, gelegen in de wilgenhut, is een flinke partij eieren verstopt. Er wordt gretig gezocht door de kinderen en de volwassen novice. Zodoende zijn de gekookte eieren in een noodvaart gevonden.
De chocolade-eieren daarentegen, worden weliswaar met een waanzinnige overtuiging gezocht, maar zijn lang niet zo snel gevonden. Wellicht dat het grote aantal, de veelal kleinere vormgeving en de verstoplocaties daar een luxerende rol in hebben gespeeld.
Hoe het ook zij; er wordt gezocht en er wordt gevonden. Resulterend in een groep zeer voldane jonge en oudere mensen. Een dikke pluim voor de paashaas.
Na het zoeken van de eieren, begint het schilderen. Terwijl een aantal lieden bezig is om de binnentuin in te richten voor het schilderen van de eieren, wordt door anderen gewerkt aan de mogelijkheid om ook de keel te smeren met koffie, thee, appelsap of ranja. Spoedig wordt er aan de grote tafel in de binnentuin geschilderd, gedronken, gepraat, gelachen en gecreƫerd. Blijkbaar had dit tafereel een zuigende werking, want gestaag raakt de tafel verder vervuld van buurtgenoten die meedelen in dit gezellige moment.
Eenmaal klaar met de eieren, gaan de kinderen lekker samen spelen. Dit geeft de volwassenen de gelegenheid om de overgebleven eieren te versieren. Al snel zijn de eieren klaar. Hiermee is het eierdeel klaar. Het blijft de hele middag gezellig druk in de binnentuin. Een zeer geslaagde eerste paasviering in de Nooten.
’s Avonds zou PEC Zwolle de beker winnen door Ajax met 5-1 te verslaan. Een memorabele dag, in meerdere opzichten.